Colombiaanse en Nederlandse marine nemen 5,4 ton cocaïne in beslag

Een gecoördineerde operatie tussen de marine van Colombia, de nationale politie en de Nederlandse Koninklijke Marine in de wateren van de Caribische Zee resulteerde in de inbeslagname van 5,4 ton cocaïne, die werden vervoerd aan boord van een onder Kameroense vlag varend vrachtschip.

Volgens informatie van de Colombiaanse marine en de nationale politie was het vrachtschip, genaamd “Aressa”, met de lading cocaïne op weg naar de haven van Thessaloniki in Griekenland.

Het rapport van de marine zegt dat het schip is opgespoord “dankzij het akkoord internationale inlichtingen en coördinatie” en er was de inzet van marine-eenheden van de Koninklijke Marine van Nederland, die de procedure deden en in het motorcompartiment pakketten met verdovende middelen aantroffen die afkomstig zijn van transnationale georganiseerde misdaadstructuren”.

“De waarde van deze zending op de internationale zwarte markt wordt geschat op meer dan 182 miljoen dollar, een bedrag dat als gevolg van deze operatie niet in de schatkist van illegale groepen terechtkomt,” aldus de Colombiaanse marine.

De marine voegt hieraan toe dat zij de maritieme samenwerkingsovereenkomsten zal blijven versterken die de ruimte voor illegale organisaties die in het land en de zeeën actief zijn, helpen te verkleinen. 

Bron :
Foto:cgfm.mil.co