Colombiaanse engineer Diana Trujillo ontvangt award voor haar werk bij NASA

De in Cali geboren Diana Trujillo Pomerantz zal door de Hispanic Heritage Foundation worden erkend voor haar deelname aan de Marsmissie van de NASA.

Diana Trujillo Pomerantz is een Colombiaanse lucht- en ruimtevaartingenieur uit Cali, Colombia, en staat aan het hoofd van het engineeringsteam van de robotarm van de Perseverance rover, een rijdende robot die naar Mars is gestuurd voor een onderzoeksmissie.

Vanwege haar werk en bijdragen aan de ruimtemissie krijgt Trujillo de Hispanic Heritage 2021 Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) award, die op 8 oktober door de Hispanic Heritage Foundation, HHF, wordt uitgereikt. Ze wordt vergezeld door twee andere Latina’s die ook deel uitmaken van het Nasa Mars 2020-projectteam.

“De Hispanic Heritage Foundation is verheugd NASA’s Clara O’Farrell, Christina Hernandez en Diana Trujillo met de STEM Award te kunnen onderscheiden en hun buitengewone reizen niet alleen op aarde maar ook daarbuiten in het zonnetje te kunnen zetten,” aldus José Antonio Tijerino, president en CEO van de HHF.

De stichting heeft in een verklaring ook gewezen op het belangrijke werk van de inwoner van Cali, wiens leiderschap van fundamenteel belang was voor het succes en de levensvatbaarheid van de missie. Ook in het officiële NASA-programma werden de Colombiaanse en haar collega’s gefeliciteerd met het behalen van deze belangrijke erkenning voor de Latijnse gemeenschap.

Op 15 maart heeft president Iván Duque de ingenieur onderscheiden met de Orde van Boyacá voor haar inspanningen en werk bij de NASA.

Diana emigreerde op 17-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten, altijd de droom najagend om bij de NASA te werken. Een tijdlang studeerde zij Engels en werkte daar om in haar levensonderhoud te voorzien. Ze studeerde aan de Universiteit van Florida en de Universiteit van Maryland en na het managen en leiden van succesvolle programma’s werd zij leider van Perseverance’s robotarm van de Mars missie.

Bron :
Foto:thedailyguardian