Colombiaanse koffieproductie steeg in mei met 6%

De Nationale Federatie van Koffietelers kondigde woensdag aan dat de Colombiaanse koffieproductie in de maand mei met 6% is gestegen tot 1,2 miljoen zakken van 60 kilo. In vergelijking tot vorig jaar in dezelfde periode werden er 1,1 miljoen zakken koffie van 60 kilo geoogst.

In de afgelopen 12 maanden bedroeg de productie meer dan 14 miljoen zakken, een stijging van 4% ten opzichte van de bijna 13,6 miljoen zakken die in dezelfde periode van het voorgaande jaar werden geproduceerd.

De Colombiaanse koffieproductie voor het jaar 2020 (jan-mei) heeft een bereik van 4,8 miljoen zakken, een daling van 12% in vergelijking met de bijna 5,5 miljoen zakken voor de eerste vijf maanden van 2019.

“De gegevens bevestigen dat Colombia goede productieniveaus handhaaft en dat, als dit doorgaat, 2020 het zesde jaar zou zijn waarin de koffieoogst 14 miljoen zakken overschrijdt, historische niveaus voor de koffie-industrie van het land,” zei de voorzitter van de Nationale Federatie van Koffietelers (FNC), Roberto Velez.

Hij voegde eraan toe dat ondanks de pandemie van het coronavirus, de koffieboeren hun koffie hebben geoogst en verkocht zonder grote problemen, dankzij het werk met de autoriteiten en de naleving van de gezondheidsprotocollen.

De export van de koffiebonen daalde zowel in de maand mei als in de laatste 12 maanden. In de maand mei daalde de export met 4% naar 871.000 zakken en in de laatste 12 maanden daalde het lichtjes met 2% naar 12,8 miljoen zakken van 60 kilo.

Bron :
Foto:Daniel Ramirez