Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca plant beursgang in de Verenigde Staten

Avianca Group is van plan om een beursgang aan te vragen in de Verenigde Staten, aldus de holdingmaatschappij van de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij op maandag.

De in Bogota gevestigde luchtvaartmaatschappij, een belangrijke speler op de Latijns-Amerikaanse luchtvaartmarkt, was een van de luchtvaartmaatschappijen in de regio die tijdens de pandemie een beroep deed op Chapter 11 faillissementsbescherming vanwege een ernstige daling van de reisvraag. Avianca had in mei 2020 het faillissement aangevraagd omdat het niet in staat was om een obligatie op tijd te betalen.

Ondanks de uitdagingen tijdens de pandemie heeft Avianca een opmerkelijk herstel gemeld. In het eerste kwartaal van dit jaar stegen de totale bedrijfsopbrengsten van de luchtvaartmaatschappij tot $1,27 miljard, een stijging ten opzichte van de $1,09 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Bovendien heeft de maatschappij haar financiële prestaties omgebogen met een winst van $13 miljoen in het eerste kwartaal, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het verlies van $12 miljoen in 2022.

Eind maart bestond de vloot van Avianca uit 128 Airbus (EPA:AIR) 320 vliegtuigen en 13 Boeing (NYSE:NYSE:BA) 787 vliegtuigen.

Avianca is de laatste Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die op zoek is naar meer kapitaal en hogere waarderingen op de Amerikaanse markt.

Eerder dit jaar diende Aeroméxico ook al een aanvraag in om een beursgang te maken in New York met het oog op een terugkeer naar de aandelenmarkten.

LATAM Airlines werkt ook aan een nieuwe notering van haar aandelen op de New York Stock Exchange.

Bron :
Foto:elnuevoherald.com