Colombiaanse Maria Teresa Osorio is nu meest gezochte drugscrimineel

Een vrouw is de meest gezochte drugscrimineel ter wereld, nu de beruchte Mexicaanse kartelbaas El Chapo achter slot en grendel zit. De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA heeft Maria Teresa Osorio De Serna uit Colombia bovenaan de lijst gezet.

De Amerikanen zijn naar haar op zoek omdat ze banden had met het befaamde Medellin kartel, waarvoor ze miljoenen dollars zou hebben witgewassen. Er is verder weinig bekend over de vrouw, die ergens tussen 1945 en 1950 is geboren.

Het Medellin kartel verwierf bekendheid onder de meedogenloze drugsbaron Pablo Escobar, die verantwoordelijk was voor de smokkel van grote hoeveelheden drugs van  Colombia naar de Verenigde Staten. In 1993 werd hij gedood.

De DEA zegt niet te weten waar Osorio de Serna verblijft. Het laatst bekende adres was in Hialeah, in de Amerikaanse staat Florida. Daar gebruikte de Colombiaanse de aliassen  Maria Teresa Correa, Gloria Bedoya en Iris Conde.

‘El Chapo’
Osorio De Serna treedt in de voetsporen van Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, die eerder deze maand werd gearresteerd. De Mexicaan ontsnapte vorig jaar zomer op spectaculaire wijze uit de gevangenis.

Terwijl hij voortvluchtig was, gaf de drugsbaron een interview aan Hollywoodster Sean Penn, dat is gepubliceerd in het blad Rolling Stone. ‘El Chapo’ leidde het Sinaloa-kartel dat sinds ongeveer 1990 geldt als het machtigste in Mexico. Hij stond ooit op de lijst van miljardairs van het Amerikaanse zakenblad Forbes. (bron:ad.nl)