Colombiaanse minister van Defensie overleden aan de gevolgen van COVID-19

De Colombiaanse minister van Defensie Carlos Holmes Trujillo is overleden aan de gevolgen van COVID-19. Zijn broer, José Renán Trujillo, publiceerde het dinsdagochtend op zijn sociale netwerken.

“Met diepe bedroefdheid ontvang ik de dood van mijn broer, hij vocht voor zijn overtuigingen en stierf terwijl hij ze verdedigde”, berichtte zijn broer op Twitter.

Carlos Holmes Trujillo, die in de eerste vijftien maanden van de regering ook minister van Buitenlandse Zaken van Duque was, was op 12 januari in Barranquilla positief getest op COVID-19, twee dagen nadat hij een veiligheidsraad in de naburige stad Santa Marta had geleid.

Nog diezelfde dag werd hij in quarantaine geplaatst en hoewel hij zijn werkzaamheden voortzette, werd hij opgenomen in de Iberoamerica kliniek in Barranquilla, vanwaar hij op 14 januari werd overgebracht naar het Centraal Militair Hospitaal in Bogota.

Trujillo had een lange politieke carrière die hem bracht tot minister van Onderwijs, minister van Binnenlandse Zaken, minister van Buitenlandse Zaken en minister van Defensie in verschillende regeringen. Hij was ook burgemeester van Cali, lid van Asamblea Nacional Constituyente die de Colombiaanse grondwet van 1991 opstelde en ambassadeur in Oostenrijk en Rusland.

Hij is in november 2019 op het ministerie van Defensie gekomen, nadat hij sinds het begin van de regering van Duque, op 7 augustus 2018, minister van Buitenlandse Zaken was geweest.

President Iván Duque betreurde de dood van zijn minister en vroeg het land om eenheid om deze pijnlijke pandemie het hoofd te bieden. “De dood van Carlos Holmes vervult me met pijn,” zei een zichtbaar ontroerde president. “Colombia heeft een van zijn beste mannen verloren.”

Bron :
Foto:Caracol.com.co