Colombiaanse regering gaat belastinghervorming herzien

De door de Colombiaanse regering voorgestelde belastinghervorming zal herzien worden. Dat meldde president Ivan Duque vrijdagavond in zijn televisieprogramma.

Vrijdag tijdens het televisieprogramma Prevención y Acción van president Iván Duque, gaf de leider het ministerie van Financiën de opdracht om de belastinghervorming te herzien, maar maakte niet duidelijk of de belastinghervorming zal worden gehandhaafd of ingetrokken.

“Ik heb een zeer duidelijke opdracht gegeven voor het wetgevingsproces om samen met het congres een nieuwe tekst op te stellen, om tot een consensus te komen die het mogelijk maakt waardevolle voorstellen die door de partijen, burgerorganisaties en de particuliere sector zijn ingediend, te koesteren,” zei Duque.

“Ik heb het ministerie van Financiën opdracht gegeven er geen misverstand over te laten bestaan dat er geen BTW-verhogingen op diensten zullen worden doorgevoerd en dat de spelregels evenmin worden gewijzigd”, voegde hij eraan toe.

Duque zei: “Er komt geen extra BTW op producten en diensten, het gezinsbasispakket wordt niet geraakt, evenmin als openbare diensten en benzine”.

Tot slot verklaarde de president dat wij – gezien het bovenstaande – “de burgers gemoedsrust en zekerheid moeten geven, zodat er geen zorgen zijn” over de belastinghervorming.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co