Colombiaanse selectie bekend voor vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië

De interim-coach van de nationale voetbalploeg van Colombia, Héctor Cárdenas, heeft de selectie bekendgemaakt voor de vriendschappelijke wedstrijd van Colombia tegen Saudi-Arabië op 5 juni in Spanje.

Onder de opgeroepen spelers zijn er slechts twee die deel uitmaken van de Betplay-1 competitie (de hoogste Colombiaanse competitie), de doelman van Alianza Petrolera, José Luis Chunga, en de vleugelspeler van Deportivo Cali, Kevin Velasco.

De reden hiervoor is normaal, omdat er reeds een overeenkomst was om spelers die in de viervoudige halve finales speelden van de Betplay competitie, niet te citeren.

Onder de nieuwe spelers zijn doelman Iván Arboleda van Newells in Argentinië, vleugelspeler Helibelton Palacios van Elche in Spanje, middenvelders Eduard Atuesta (Palmeiras), Kevin Agudelo (Spezia in Italië), Jhon Arias (Fluminense in Brazilië) en Jaminton Campaz (Gremio).

De terugkeer van aanvaller Juan Camilo “El Cucho” Hernández, en de opname van Óscar Estupiñán (Vitoria of Portugal) zijn opmerkelijk.

Ook werd bevestigd dat Luis Díaz niet bij de selectie zal zitten, maar Cárdenas kan wel beschikken over Rafael Santos Borré, die onlangs de Europa League won met het Duitse Eintracht Frankfurt.

Daarnaast maakt ook vleugelspeler Luis Sinisterra, die woensdag in de finale van de Conference League zal spelen, deel uit van de selectie.

Dit wordt de eerste wedstrijd van de nationale ploeg nadat ze er niet in slaagden zich te kwalificeren voor het WK van Qatar 2022, en vooralsnog is het onbekend wie de coach zal zijn die door de federatie wordt gekozen om de leiding te nemen over het proces dat moet uitmonden in een plaats op het WK van 2026.

De 20 opgeroepen spelers

José Luis Chunga, Alianza
Iván Arboleda, Newells
Dávison Sánchez, Tottenham
Jhon Lucumí, Genk
Carlos Cuesta, Genk
Daniel Muñoz, Genk
Helibelton Palacio, Elche
Éder Balanta, Brujas
Yairo Moreno, Pachuca
Kevin Agudelo, Spezia
Eduard Atuesta, Palmeiras
Kevin Velasco, Cali
Luis Suárez, Granada
Santos Borré, Eintracht
Juan C. Hernández, Watford
Steven Alzate, Brighton
Jhon Arias, Fluminense
Luis Sinisterra, Feyenoord
Óscar Estupiñán, Vitória
Jaminton Campaz, Gremio

Bron :
Foto:elcolombiano.com