Colombiaanse serie Distrito salvaje 19 oktober op Netflix

“Distrito salvaje” is een serie van Colombiaanse bodem die binnenkort op Netflix te zien is. Netflix onthulde de eerste beelden.

“Distrito salvaje”, met in de hoofdrol de Colombiaanse acteurs Juan Pablo Raba en Cristina Umaña, wordt op 19 oktober voor het eerst op Netflix vertoond.

De serie met hoofdrolspeler Juan Pablo Raba, bekend van Mi gorda bella, Pobres Rico, S.H.I.E.L.D. (Joey Gutiérrez) en Narcos (neef van Pablo Escobar) bevat tien afleveringen en is in eerste instantie te zien in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Juan Pablo Raba speelt Jhon Jeiver, een Colombiaanse guerrillastrijder die na ondertekening van het vredesproces uit zijn groep ontsnapt. Hij komt in Bogotá aan om aan zijn verleden te ontsnappen en te proberen opnieuw in de maatschappij te integreren. Terwijl hij probeert weer aansluiting te vinden bij zijn familie, raakt hij verstrikt in een web van misdaad en corruptie en worstelt hij met het begrijpen van de regels van de asfaltjungle ofwel Distrito salvaje de ‘wilde buurt’. Jeiver beschermt zijn familie van zijn verleden en staat voor het morele dilemma van het kiezen van de kant van de wet.

“Distrito salvaje” heeft de stempel Colombiaans. Het is een creatie van Cristian Conti, geproduceerd door Dynamo en geregisseerd door Javier Fuentes-León en Carlos Moreno.
Conti, executive producer en partner bij Dynamo, zegt: “De serie gaat over een man die al 25 jaar in de jungle heeft geleefd en plotseling verhuist naar een metropool. Dat is een concept dat iedereen kan begrijpen”.

De serie van Cristian Conti is niet de enige Colombiaanse productie. Hoewel er snel aan Narcos wordt gedacht, omdat dit in Colombia is opgenomen, blijft het een buitenlandse productie. Een andere Colombiaanse productie voor Netflix is “Siempre bruja”, geproduceerd door Caracol Televisión en een toekomstige serie van Ciro Guerra die volgend jaar verwacht wordt.