Colombiaanse sporters krijgen chartervlucht van Colombia naar Europa

Doordat het luchtruim in Colombia vanwege COVID-19 op slot zit tot 1 september, vroegen sporters zich af of zij wel konden deelnemen aan internationale wedstrijden in landen waar de coronapiek achter de rug is. Het Colombiaanse ministerie van Sport beloofde voor een oplossing en heeft ondertussen een chartervlucht geregeld.

Om sommige atleten, die in Europa moeten zijn voor verschillende wedstrijden, toch de mogelijkheid te geven voor hun deelname, heeft het ministerie van Sport samen met het Colombiaanse Olympisch Comité en andere sportentiteiten in het land gewerkt aan een chartervlucht die hen in staat stelt om naar Europa te reizen.

Zo is 19 juli de voorlopige datum voor Colombiaanse sporters om naar Europa te reizen. Voor de betrokken partijen was het eerst noodzaak om de wielrenners van World Tour teams op tijd in Europa te krijgen voor de Tour de France die op 29 augustus begint.

De lijst van reizigers wordt aangevoerd door wielrenners als Nairo Quintana, Egan Bernal, Miguel Ángel López en Rigoberto Urán die bevestigd zijn voor de Tour de France als ploegleiders. Ook andere wielrenners zoals Fernando Gaviria, Sergio Higuita, Daniel Martínez, Dáyer Quintana, Wínner Anacona, Hernando Bohórquez, Rodrigo Contreras en meer zullen naar Europa afreizen.

Maar de lijst houdt niet op, de situatie van de wielrenners heeft een deur geopend voor andere sporters zoals Mariana Pajón en haar man Vicent Pellarud, evenals verschillende golfers, worstelaars, judoka’s en tennissers.

Op dit moment zijn er zo’n 140 mensen ingeschreven voor de chartervlucht, waaronder de voetballer Daniel Muñoz, die zijn club Atlético Nacional verliet om in Genk (België) te gaan voetbalen. De lijst is nog niet volledig en naar verwachting zullen er meer sporters van de chartervlucht gebruik maken. Afhankelijk van het aantal zullen er meer vliegtuigen ingezet worden. Dit alles word tussen de tweede en derde week van juli gerealiseerd.

Bron :
Foto:eganbernal Instagram