Colombiaanse Tatiana Calderón testcoureur bij Formule 1-team Sauber

De Colombiaanse autocoureur Tatiana Calderón heeft promotie gemaakt bij het Formule 1-team Alfa Romeo Sauber. De 24-jarige Calderón maakte afgelopen seizoen deel uit van het opleidingsteam van Sauber als ontwikkelingsrijdster.

Dit jaar is Calderón de officiële testcoureur van Sauber. Zij gaat testwerk doen op de simulator en zal ook bij heel wat grands prix aanwezig zijn op het circuit. Daarnaast combineert zij haar nieuwe testrol bij Sauber met een derde seizoen in de GP3 bij Jenzer Motorsport. Vorig jaar eindigde zij als achttiende in het klassement. Eerder dit jaar bij de eerste test op Paul Ricard noteerde zij de vijfde tijd.

“Ik ben superblij om betrokken te blijven bij Alfa Romeo Sauber”, zei Calderon. “We konden het vorig jaar goed met elkaar vinden zij hebben enorm bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Ik ben daarom heel blij met de promotie en ik wil het team bedanken dat zij in mij geloven.”

,,Ik ben blij dat we de samenwerking met Tatiana kunnen voortzetten. Tatiana werkt heel hard en heeft indruk op ons gemaakt met haar focus en toewijding”, zei teambaas Frédéric Vasseur. ,,Als coureur heeft ze zich goed ontwikkeld, zowel mentaal als fysiek. We zijn blij dat we Tatiana aan boord hebben tijdens ons eerste jaar als Alfa Romeo Sauber.”

De Italiaanse autofabrikant Alfa Romeo is na dertig jaar afwezigheid als partner van de Zwitserse renstal terug in de Formule 1.

Bron :
gpupdate.net/ed.nl