Colombiaanse voetballers steunen de nationale staking en vragen wedstrijden op te schorten

De aanvoerders van de Colombiaanse voetbalteams hielden donderdag een virtuele bijeenkomst, waarin ze de huidige situatie in het land bespraken en waarvoor de steun van de spelers voor de nationale staking werd bepaald.

De spelers vragen ook om het Colombiaanse voetbal op te schorten. Via de Colombiaanse vakbond voor profvoetballers (Acolfutpro) gepubliceerde verklaring presenteerde de groep drie conclusies waartoe ze kwamen, waarvan de meest opvallende, de Dimayor en de FCF vroegen om niet meer wedstrijden in lokale toernooien te plannen zolang de situatie in het land niet is opgelost.

Evenzo verklaarden de spelers dat zij als eerste burgers zijn en daarna voetballers en voegden eraan toe dat ze de verzoeken van de demonstranten steunen, waarbij ze de nationale regering vroegen om een ​​’dialoog’ aan te gaan om ‘ overeenkomsten te sluiten die de opbouw mogelijk maken van een samenleving waarin we allemaal ruimte en betere kansen hebben om vooruitgang te maken in vrede en gelijkheid.

“We weten wat er in het land aan de hand is, we hebben het nu zelf ervaren op het veld”, zei aanvoerder Adrian Ramós van thuisclub América de Cali. Over een maand begint de Copa América, het Zuid-Amerikaanse landentoernooi dat in Colombia en Argentinië wordt gehouden. De finale staat voor 10 juli gepland in Barranquilla. Vanwege alle onrust is onduidelijk of Colombia gastland kan blijven.

Bron :
Foto:caracol.com.co