Colombia’s langste viaduct in Cartagena geopend

Het langste viaduct van Colombia is zaterdag door president Santos ingehuldigd. Het viaduct over de Ciénaga de la Virgen (Bolívar) heeft een lengte van 4,7 kilometer.

Het megaproject, “Viaduct van de vrede” zal de verkeersmobiliteit
verbeteren tussen de verbining van Cartagena naar Barranquilla en de reistijd met minstens 10 minuten verkorten.

He viaduct ligt zes meter boven de zeespiegel en heeft twee rijstroken voor het verkeer in de richting Cartagena-Barranquilla. In de andere richting (Barranquilla-Cartagena) wordt de oude route een tweebaansweg.

De inauguratie werd onder meer bijgewoond door de president van de republiek, Juan Manuel Santos, de minister van Vervoer, Germán Cardona, en de voorzitter van het Nationaal Agentschap voor infrastructuur (ANI), Dimitri Zaninovitsj.

Het viaduct dat het mangrove-moeras van de Ciénaga de la Virgen doorkruist, had een investering van bijna 194 miljoen euro en zal naar verwachting de ontwikkeling van nabijgelegen gemeenten stimuleren, de connectiviteit vergemakkelijken, het concurrentievermogen van de regio verbeteren en meer werkgelegenheid en toerisme genereren.

Er is gekozen voor een bouwwerk boven het mangrovegebied om de natuur zo min mogelijk te schaden. De bouw van het viaduct is gedaan door middel van geprefabriceerde betonnen onderdelen die buiten het natuurgebied zijn gemaakt om zo de natuur niet te belasten.