Congres keurt Nationaal Ontwikkelingsplan goed

Het Nationaal Ontwikkelingsplan (PND) 2018-2022 voorgesteld door de regering van president Ivan Duque werd donderdagavond goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden.

Het plan, dat de nadruk legt op onderwijs, werkgelegenheid, veiligheid en het milieu, wordt besproken in de Senaat, waar het naar verwachting aanstaande dinsdag zal worden goedgekeurd.

De afgevaardigden keurden uiteindelijk 337 artikelen van het PND goed die door Duque werden voorgesteld en schrapten twaalf initiatieven.

Het PND heeft investeringen die geschat worden op 1.100 miljard peso’s, wat overeenkomt met 337.689 miljard dollar, voor de periode 2018-2022.

In het plan was een onderdeel opgenomen waarin de regering van Duque de verbintenis aangaat om zich te houden aan de afspraken die zijn gemaakt met de gemeenschap van boeren en inheemse volkeren. De afspraken werden gemaakt nadat boeren en inheemse volkeren wekenlang in protest gingen door wegen te blokkeren in het zuiden van Colombia.

Door middel van het Nationaal Ontwikkelingsplan wil de Colombiaanse regering in vier jaar tijd 3,4 miljoen mensen uit de armoede halen en 1,5 miljoen mensen uit extreme armoede halen, naast het verbeteren van ongeveer 600 duizend huizen in het hele land.

Bron :
Foto:El Colombiano