Contract voor metro Bogotá ondertekend

Het contract voor de bouw van de eerste lijn van het Bogotá-metrosysteem is getekend.

De burgemeester Enrique Peñalosa tekende het contract voor de bouw van de metro van Bogotá met het Chinese consortium dat de aanbesteding in handen kreeg. Het zal verantwoordelijk zijn voor de bouw en de exploitatie ervan gedurende 20 jaar.

De ondertekening vond plaats in het presidentieel paleis, Casa de Nariño, in aanwezigheid van president Ivan Duque, de burgemeester van Bogota, Enrique Peñalosa, en leden van de kabinetten van beide regeringen.

Het contract, ondertekend door Wu Yu en Andres Escobar, wettelijke vertegenwoordigers van het winnende consortium “Metro Lijn 1” en Bogota Metro Company, zal 28 jaar duren en zal ongeveer 16 biljoen pesos kosten (4,1 miljard euro).

“Ik ben erg blij dat ik de mensen van Bogota kan vertellen dat de metro een realiteit is. Na de ondertekening van het contract, zal het werk spoedig beginnen om een lang vertraagde droom te bouwen,” zei President Duque.

Burgemeester Enrique Peñalosa zei dat “de metro van Bogota een gigantisch project is dat onze stad zal transformeren. Alleen al wat de lokale uitgaven betreft, zijn er 9,7 biljoen pesos die ten minste 60.000 directe banen zal genereren, indirect niet meegerekend.”

Hij voegde eraan toe dat de stad met de ondertekening van het metrocontract een nieuwe grote stap zet in de richting van de integratie van duurzame vervoerswijzen.

Bron :
Foto:César Carrión - Presidencia