Copa América: Colombia verliest met 2-1 van Peru

Colombia heeft zijn eerste nederlaag in deze editie van de Copa América in Goiania geleden, nadat het met 2-1 werd verslagen door Peru, in de derde wedstrijd van Groep B van de continentale competitie.

Sergio Peña opende de score voor Peru in de 17e minuut. De bal kaatste tegen de paal, waardoor Peña de ruimte kreeg om de bal in het doel van David Ospina te schieten.

Colombia maakte in de tweede helft de gelijkmaker door een strafschop van Miguel Angel Borja in de 53e minuut. De centrumspits van Junior FC werd onderuit gehaald door doelman Pedro Gallese.

De ploeg van Reinaldo Rueda had echter weinig tijd om het gelijkspel te vieren toen Yerry Mina de bal in zijn eigen net stuurde nadat de bal zijn buik had geraakt en David Ospina verraste.

De Colombiaanse ploeg had de balcontrole, maar miste de ideeën en de scherpte om zelf de gelijkmaker te maken. De stand in het Olimpico stadion in Goiania bleef hangen op 2-1.

Colombia blijft op de tweede plaats in Groep B met 4 punten, twee punten achter Brazilië, hun volgende tegenstander op woensdag in Rio de Janeiro, een wedstrijd waarmee ze hun deelname aan de groepsfase van de Copa América zullen afsluiten.