Copa América: Colombia verliest van Argentinië na strafschoppen

Colombia heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Copa América. Argentinië versloeg het Colombiaanse elftal in de halve finales in Brasilia na strafschoppen.

Na 6 minuten opende Lautaro Martínez de score op aangeven van Messi. Na de vroege voorsprong van Argentinië kreeg ook Colombia genoeg kansen het duel naar zich toe te trekken. Tussen de tien gele kaarten door raakte Wilmar Barrio de paal, kopte Mina tegen de lat en was het uiteindelijk Luis Díaz die vanuit een moeilijke hoek de verdiende gelijkmaker scoorde.

Beide partijen kwamen niet meer aan scoren toe en aangezien er geen verlenging word gespeeld op de Copa América moest de eindscore beslist worden door penalty’s. In de strafschoppenserie werd keeper Emiliano Martínez met drie gestopte penalty’s de held voor Argentinië. Oud-Ajacied Davinson Sánchez, Yerry Mina en Edwin Cardona misten.

De finale staat zaterdagavond (lokale tijd) op de planning in Maracanã in Rio de Janeiro. Daarvoor spelen Colombia en Peru in Brasilia om het brons.