Coronacijfers van 18 juli: Colombia telt dagelijks meer dan 8000 besmettingen en 200 doden

Het coronavirus slaat in Colombia hard om zich heen. Vrijdag werd het grootste aantal besmettingen (8.934) geconstateerd op een dag. Dezelfde dag vielen met 259 het grootste aantal doden op een dag.

In het laatste verslag van het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid van zaterdag 18 juli werden 8.560 nieuwe gevallen van coronabesmettingen bevestigd, waardoor het totaal oploopt tot 190.700 besmettingen.

Het aantal doden door het coronavirus bereikte zaterdag weer een dag dat boven de 200 uitsteeg. Met de 228 nieuwe sterfgevallen van 18 juli brengt het totaal op 6.516 doden.

De stad Bogotá is het meest getroffen met 60.394 positieve gevallen en 1.486 doden. Afgelopen maandag ging een deel van de hoofdstad terug naar een strenge lockdown, die 2 weken wordt aangehouden en wordt opgevolgd door een ander stadsdeel. De Burgemeester van Bogotá heeft aanstaande dinsdag een ontmoeting met de minister van Volksgezondheid om een volledige lockdown in de stad te bespreken.

In eerste instantie kon de tweede grootste stad van Colombia, Medellín, de besmettingen relatief laag houden, maar in de laatste weken is er een toename van besmettingen. De burgemeester van Medellín had al een lockdown in het centrum van Medellín ingesteld, maar voegde later een volledige lockdown toe, dat alleen voor het weekend geldt.  Op dit moment zijn er in Medellín 14.686 positieve gevallen geconstateerd en zijn er 182 doden door het virus.

Na Bogotá heeft de havenstad Barranquilla de meeste besmettingen. De hoofdstad van het departement Atlántico telt nu 24.703 besmettingen en 1.264 doden door COVID-19.

Bron :
coronaviruscolombia.gov.co