De meest populaire voornamen van 2021 in Colombia

Het nationale register van de burgerlijke stand in Colombia heeft vandaag de meest populaire namen van 2021 bekend gemaakt.

Op de laatste dag van het jaar heeft de instantie die belast is met de registratie van de namen van pasgeborenen in Colombia de ranglijst bekendgemaakt van de meest geregistreerde namen voor kinderen in 2021, waaronder enkele die verband houden met beroemde personen en andere religieuze.

Hoewel het weer een jaar was dat in het teken stond van de pandemie, meldde het bureau van de burgerlijke stand dat gelukkig geen enkele ouder geprobeerd heeft een kind in te schrijven met namen die verband houden met het Covid-19-virus, noch met de context ervan. Integendeel, namen zoals María, Emiliano, María José en Juan José werden dit jaar het meest geregistreerd door Colombianen.

De bijbelse namen zoals Jozef (2.379.000 registraties), Maria (3.488.282 registraties) en Jezus (455.450 registraties) zijn erg populair. Bethlehem en Gaspar behoren ook tot de meest voorkomende registraties in de Colombiaanse burgerlijke stand, en Herodes (9) en Baltazar (511) zijn de namen van de kribbe met de minste registraties dit jaar.

Anderzijds zijn María, Ana en Sara in 2021 de meest gebruikte meisjesnamen in Colombia, gevolgd door Danna, Emily, Mía, Dulce, Emma, Laura en Valery.

De lijst van jongensnamen wordt op zijn beurt aangevoerd door Emiliano, Maximiliano, Emmanuel en Santiago; gevolgd door Jerónimo, Samuel, Thiago, Mathias en Isaac.

María José, Dulce María en María Celeste staan ook dit jaar weer bovenaan de lijst van samengestelde meisjesnamen, terwijl Juan José, Miguel Ángel en Juan David de meest gebruikte samengestelde jongensnamen zijn door Colombianen.

Wat de namen van beroemdheden en artiesten betreft, werd er gekozen voor J Balvin, Maluma, Yatra, Juanes en Shakira.

De namen met een zeer kleine kans op een naamgenoot waren: 6, Oilda, Okari, Onely, Shi Yin, Shu Yan, Sol Amy, Eliú, Juny, Ryan, Ale José, Alí Said, Dan José, Michaell, Jolith, Yake, UsNavy of Westinhouse.

Bron :
Foto:bluradio.com