De militaire parade is weer terug op onafhankelijkheidsdag

De covid-19-pandemie heeft meerdere activiteiten in het land gedurende twee jaar opgeschort, vooral de activiteiten die drukte opleverden. Onder hen is de militaire parade die op 20 juli plaatsvindt ter herdenking van de Onafhankelijkheidsdag die in 2022 weer in de straten van de hoofdstad wordt gehouden.

Die historische datum werd in 2020 niet gevierd, aangezien dat het jaar was waarin het virus het land binnenkwam en vanwege de preventieve isolatiemaatregelen die werden genomen om het niveau van infecties onder controle te krijgen, tot de opschorting van de viering.

Dat was de eerste keer in de geschiedenis van het land dat de parade werd opgeschort. In de Casa de Nariño werd een herdenking gehouden met de militaire leiding die, in plaats van de defensiecapaciteiten van de nationale veiligheid te laten zien, zich concentreerde op operatie “San Roque” die tot doel had de activiteiten te tonen die de hele strijdmacht op zich had genomen.

Hoewel in juli 2021 het vaccinatieniveau al was gevorderd en de verspreiding en impact van het virus afnam, besloten de nationale autoriteiten de parade opnieuw op te schorten. Bij die gelegenheid werd de openbare activiteit niet uitgevoerd, maar in de namiddag in de militaire school José María Córdova in Bogotá.

Tijdens het evenement werden eer betuigd aan de mensen die in het land aan covid-19 zijn overleden, met het uitvoeren van een act die bekend staat als ‘verloren vleugel’, die wordt vertegenwoordigd door de vlucht van 7 vliegtuigen in delta-formatie. De derde voert een beklimming uit met de koplampen uit, een handeling die traditioneel wordt uitgevoerd voor de dood van leden van de openbare macht in dienst, maar deze keer voor degenen die stierven aan de pandemie.

Dit jaar 2022, is de militaire parade teruggekeerd naar zijn traditionele uitvoering in de straten van de hoofdstad, die meerdere beveiligingseenheden in een display zal hebben van hun capaciteiten.

Dit jaar 2022 is de militaire parade, zoals de meeste activiteiten van de samenleving die door de pandemie werden verstoord, ook teruggekeerd naar zijn traditionele optreden in de straten van de hoofdstad, waarbij de verschillende veiligheidsdiensten hun capaciteiten tonen.

Op deze onafhankelijkheidsdag zal ook de commandant van het nationale leger, generaal Eduardo Zapateiro , die ontslag had gevraagd voor die dag, afscheid nemen, waarin hij zijn laatste woorden zal uitspreken voor de troepen die hij meer dan drie jaar leidde .

Bron :
Foto:infobae.com