De politie meldt de gevangenneming van 12 vermeende leden van de “Primera Línea”

Na 28 huiszoekingen en invallen in steden als Medellín, Pasto, Villavicencio, Cúcuta, Neiva en in de gemeenten Soacha en Palmira heeft de Colombiaanse politie, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, 12 vermeende leden van de “Primera Línea” opgepakt, die volgens de autoriteiten “angst wilden zaaien en het leven van de burgers door vandalisme wilden beïnvloeden” tijdens de demonstraties die de afgelopen maanden werden gehouden tegen de regering.

De mensen worden door de autoriteiten beschuldigd van het maken van geïmproviseerde explosieven voor gebruik tegen de politie en het in brand steken en vernielen van bussen en openbare eigendommen.

“In de stad Medellín, een persoon bekend als ‘Carro Loco’, leider van wat bekend staat als de Primera Línea Norte. Bij dit arrestatiebevel werden molotovcocktails en zelfgemaakte explosieven in beslag genomen, elementen die, met de informatie die op deze plaatsen werd gevonden, zouden worden gebruikt om aanslagen te plegen op de veiligheidstroepen en vandalistische daden te stellen”, aldus de directeur van de Nationale Politie, generaal Jorge Luis Vargas.

De generaal meldde ook dat in de stad Villavicencio iemand werd opgepakt onder de naam Payaso, bij deze inval werden zes communicatieradio’s gevonden, 12 patronen kaliber 38, vier granaten, waarvan drie verdovingsgranaten en één gasgranaat. “De informatie die wij hebben is dat zij deze gingen gebruiken om granaten te maken, hoogstwaarschijnlijk fragmentatiegranaten”, aldus de generaal.

In Cúcuta werd volgens de autoriteiten een persoon gevangengenomen die bekend staat als “Vampiro”, “een vermeend lid van het Terrorisme Support Netwerk van het Nationaal Urban Front van rebellenbeweging ELN”, aldus de politie.

Vargas voegde hieraan toe dat “de leden van de zelfbenoemde Primera Línea kennelijk heeft voorzien van vuurwapens en traumatische wapens om leden van de oproerpolitie (ESMAD) te treffen en gewelddadige confrontaties te veroorzaken, waardoor schade is toegebracht aan de openbare en particuliere sector in dat deel van het land. Tijdens de huiszoeking en inbeslagneming werden bij ‘Vampiro’ een luchtbuks met kogels en een revolver van kaliber 32 mm in beslag genomen”.

De directeur van de Nationale Politie verzekerde dat de in de afgelopen uren geregistreerde vangsten belangrijk zijn “voor de veiligheid van alle Colombianen op 20 juli”, de dag van het onafhankelijkheidsfeest.

Bron :
Foto:caracol.com.co