Demonstraties voor vrijlating ontvoerde zoon van burgemeester

In verschillende delen van het land zijn demonstraties gehouden waarin de vrijheid van de ontvoerde zoon van de burgemeester van El Carmen werd geëist.

Tientallen mensen verzamelden zich in het Simón Bolívar Park in de stad Cúcuta om de onmiddellijke vrijlating te eisen van het kind Cristo José Contreras, dat afgelopen woensdag in het Catatumbo-gebied werd ontvoerd.

Met witte ballonnen, kaarsen en spandoeken met boodschappen van solidariteit eisten de aanwezigen informatie over de gezondheidstoestand van de zoon van de burgemeester van El Carmen, wiens verblijfplaats nog onbekend is.

In Bogotá organiseerde de beweging Voces de los Inocentes een demonstratie in sector Porciúncula om te eisen dat de ontvoerders de vijfjarige jongen vrijlaten. Jacqueline Correa, woordvoerster van Voces de los Inocentes zei: “Als samenleving kunnen we deze misdaden tegen de menselijkheid niet tolereren, laat staan tegen onze kinderen. Deze zondag verheffen we onze stem en zeggen we:”niet knoeien met de kinderen”.

President Duque bracht zondag een bezoek aan de ouders van de minderjarige om zijn steun te betuigen. Te midden van zware beveiliging kwam de president zondagochtend aan in het huis van het gezin, waar hij sprak met burgemeester Edwin Contreras en zijn vrouw, Diana Arevalo.

“Ik ben hier gekomen om mijn solidariteit met de familie te betuigen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Cristo José weer thuis is,” zei Duque tegen de mensen van El Carmen die de straat op gingen om de vrijlating van de minderjarige te eisen.

In het gebied van Catatumbo, dat deel uitmaakt van het departement Norte de Santander, zijn verschillende illegale gewapende groepen actief die concurreren om cocateelt en drugshandelsroutes.

Tot nu toe hebben zowel het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) als het Volksbevrijdingsleger (EPL), dat door de regering wordt beschouwd als een bende drugshandelaren, ontkend de daders van de ontvoering te zijn, ondanks het feit dat zij vaak hun toevlucht nemen tot deze misdaad.