Derde editie Tour Colombia 2.1 van start

Een week lang zullen de wegen van de departementen Boyacá en Cundinamarca de thuisbasis zijn van de beste wielrenners uit de top. De derde editie van de Tour Colombia 2.1 wordt gereden van 11 t/m 16 februari en 162 renners zijn op zoek naar de titel.

De deelnemerslijst wordt aangevoerd door Egan Bernal, kampioen van de Tour de France en winnaar van de eerste editie in 2018, die eindigde in Manizales. Ook is er de Ecuadoraanse Richard Carapaz, kampioen van de Giro d’Italia, te vinden op de Colombiaanse wegen, waar hij in 2015 de Vuelta de la Juventud won. De Franse wielrenner Julian Alaphilippe, die de Velo d’Or won voor beste wielrenner van het jaar, zal ook deelnemen aan Tour Colombia 2.1.

27 teams, 6 World Tour, 6 Pro-Continental, 10 Continental en 5 Nationale Teams zullen dinsdag in Tunja aan de start verschijnen en gedurende 6 dagen door de hoogvlaktes rijden van Cundinamarca en Boyacá.

Ondanks de lange deelnemerslijst, zijn er opvallende afwezigheden. Nairo Quintana, geboren in Boyacá, kan niet deelnemen vanwege toezeggingen met zijn nieuwe ploeg, de Franse Arkéa Samsic, een ploeg die punten op het World Tour-circuit nodig heeft om aan de belangrijkste wedstrijden ter wereld mee te kunnen doen.

Ook Miguel Ángel López (Astana), de huidige kampioen van Tour Colombia 2.1, en Fernando Gaviria (UEA Team Emirates) zijn niet aanwezig. Zij hebben een ander soort voorbereiding op de wedstrijden die ze zullen aangaan.

Jorge Mauricio Vargas, voorzitter van de Colombiaanse Fietsfederatie, legde de route uit met minder bergen, maar veel hoogte: “Vorig jaar in Antioquia zaten we op 1.700 meter boven de zeespiegel en nu zitten we op 2.700, dus we moeten weten hoe we inzetten op de hellingen. Het is een aanbeveling van de UCI (Internationale Wielerunie)”. De race begint in Tunja en eindigt aanstaande zondag in de buitenwijken van Bogota.

Bron :
Foto:Tour Colombia 2.1