Diego Molano Aponte benoemd tot nieuwe minister van Defensie

President Iván Duque heeft Diego Andrés Molano Aponte benoemd tot de nieuwe minister van Defensie.

“Ik wil het land informeren dat ik Diego Molano Aponte heb benoemd tot de nieuwe minister van Nationale Defensie”, zei de president bij de aankondiging. De aankondiging komt nadat Carlos Holmes Trujillo afgelopen dinsdag 26 januari overleed aan een longontsteking veroorzaakt door COVID-19.

De nieuwe minister beloofde door te gaan met de taak van Carlos Holmes Trujillo. “President, u eert mij met deze benoeming. Enorme dankbaarheid voor het nemen van de verantwoordelijkheid voor het leiden van uw beleid van de wet. Er is vooruitgang geboekt bij het beschermen van de eer en het leven van Colombianen, reken erop dat ik deze taak zal voortzetten”, zei hij.

“We gaan vandaag een grote uitdaging aan na de dood van de minister en vriend Carlos Holmes Trujillo, een man met een voorbeeldig traject voor openbare dienstverlening, een uitzonderlijk wezen, een heer van de politiek. Hij heeft een erfenis en een pad van effectieve resultaten nagelaten die moet worden voortgezet ”, voegde hij eraan toe.

Molano verklaarde dat hij zijn missie zal toespitsen op vier acties: voortzetting en versnelling van de strijd tegen de drugshandel, ontmanteling van criminele structuren en uitroeiing en precisie sproeing van illegale gewassen.

Molano is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Universidad del Rosario, heeft zich gespecialiseerd in internationale betrekkingen aan de Universidad Javeriana en heeft een master in overheidsadministratie aan de Columbia University (VS).

Bron :
Foto:presidencia.gov.co