Disney animatiefilm Encanto te zien in de Nederlandse bioscopen

De nieuwe animatiefilm van Disney, die zich afspeelt in Colombia, is deze week in Nederland in première gegaan.

Vanaf 24 november is de animatiefilm Encanto te zien in de Nederlandse bioscopen. Het is tevens Disney zijn zestigste animatiefilm en kiest weer voor het thema magie in zijn laatste productie.

Het verhaal draait om de 15-jarige Mirabel. Ze is liefdevol, grappig en feilbaar. Mirabel is een echte comedian en woont samen met haar gezin in Colombia. Haar gezin beschikt over bijzondere magische krachten en wonen in een magisch en fantastisch huis. Een huis waar elk nieuw gezinslid op een bepaalde leeftijd een eigen kamer en een eigen supertalent krijgt (genezende kookkunsten, bovenmenselijke sterkte, vlijmscherp gehoor, dat soort dingen). De grote uitzondering is Mirabel, die nooit zo’n gave ontwikkeld heeft en zich een buitenbeentje voelt. Tot er donkere wolken samenpakken boven de familie. Maar dan is het toch echt aan haar om Encanto te redden.

De animatiemusical ‘Encanto’ brengt een vloeiende en veelkleurige ode aan de Latijns-Amerikaanse cultuur, tradities, ritmes, fauna en flora.

Cast: Met de stemmen van Stephanie Beatriz (In the Heights), John Leguizamo (Ice Age: Continental Drift), Mauro Castillo (El Joe) en Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns). De Nederlandse stemmen zijn onder meer Vajèn van den Bosch en Ewout Eggink. Deze productie is geregisseerd door Jared Bush en Byron Howard (Zootropolis).

Bron :
Foto:Disney