Dissidente FARC-rebellen houden zich schuil in Venezuela

Het Openbaar Ministerie meldt dat dissidente FARC-rebellen zich schuil houden in Venezuela om het Colombiaanse leger te ontvluchten.

Officier van justitie, Néstor Humberto Martínez, zegt dat dissidente rebellen van de FARC, die weigerde te demobiliseren onder het vredesakkoord van 2016 met de Colombiaanse regering, zich verschuilen op Venezolaans grondgebied om uit handen te blijven van de Colombiaanse autoriteiten. 

Martínez voegt er aan toe dat de dissidente rebellen ook hun terreurdaden coördineren vanuit het buurland. Hij benoemt de moord op een politieagent in het departement Auraca en de aanslag op de burgemeester van Saravena die volgens hem gepleegd zijn door dissidente FARC-rebellen die zich verbergen in Venezuela.

De officier van justitie zegt bewijs te hebben dat de rebellen in het buurland schuilhouden. Martínez, verzekerde dat dissidente FARC-leiders zich bevinden in de gemeente La Victoria, in de staat Apure in Venezuela, en van daaruit hun terreurdaden coördineren.

Volgens Martínez is het noodzakelijk dat de internationale gemeenschap de feiten die uit Venezuela worden voortgebracht, verwerpt en afkeurt, vooral als het gaat om daden van extreme wreedheid zoals die is gepleegd in Arauca met de ontvoering en moord op een politieagent.

Bron :
Foto:Colprensa