“Dissidenten van FARC verantwoordelijk voor aanslag op politieagenten in Huila”

In een verklaring zei president Gustavo Petro zaterdag, dat het “zeer waarschijnlijk is dat leden van wat nu dissidenten in sommige formaties worden genoemd, verantwoordelijk waren voor de aanslag”.

“Het zijn dit soort dissidenten die zich moeten verantwoorden voor deze gebeurtenissen, er wordt gesproken over Dagoberto Ramos, geïnstalleerd in Cauca of Ismael Ruiz en het onderzoek moet worden voortgezet”, zei de president in detail.

Vanuit Huila zei Gustavo Petro dat “er geen jonge politie-assistenten in landelijke gebieden kunnen zijn die als in conflict worden beschouwd wij moeten zorg dragen voor deze jongeren”. Hij gaf opdracht tot een evaluatie van de aanwezigheid van jongeren in deze gebieden.

“Deze jongens kunnen niet op risicovolle plaatsen zijn, waar capaciteit, ervaring en vele jaren nodig zijn” en hij gaf de opdracht aan generaal Sanabria, directeur van de politie, “om de balans op te maken en die uit de transitzones te verwijderen.”

Vrijdag kwamen zeven politieagenten om het leven door een aanslag in het dorp El Corozal in het departement Huila, aldus de regering. Het voertuig van de agenten werd geraakt door explosieven en vervolgens beschoten. Volgens de nationale politie en het bureau van de procureur-generaal waren drie van de gedode agenten 20 jaar of jonger.

Bron :
Foto:lafm.com.co