Dodental explosie brandstoftruck in Magdalena opgelopen tot 34

Het dodental als gevolg van een explosie van een brandstoftruck, die vorige week plaatsvond in het departement Magdalena, is opgelopen tot 34.

Precies een week geleden raakte een tankwagen vol brandstof van de weg, waarna een menigte zich rondom de wagen had verzameld om brandstof af te tappen. Op dat moment ontplofte de brandstoftruck, waardoor er zeven mensen om het leven kwamen en 45 gewond raakten.

Het verschrikkelijk ongeluk gebeurde bij het dorp Tasajera op de weg tussen Santa Marta en Barranquilla. De tanker trok de aandacht van lokale bewoners, die met emmers probeerden brandstof uit de wagen te halen. Op het moment dat een grote groep brandstof aan het aftappen, waren, vatte de wagen vlam en ontstond er een grote vlammenzee.

De mensen bij de tankwagen liepen ernstige brandwonden op en werden naar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen gebracht. Om betere zorg te kunnen verlenen, werden de zwaar gewonden overgebracht naar ziekenhuizen in Santa Marta, Barranquilla, Valledupar en Bogotá. De intensieve hulp waren voor sommige patiënten niet voldoende, waardoor het dodental is opgelopen naar 34.

De gouverneur van het departement Magdalena verklaarde drie dagen van rouw in Magdalena, uit solidariteit met de slachtoffers en de familieleden van de tragedie in Tasajera.

Bron :
Foto:Vanexa Romero