Donald Trump bezoekt Colombia in november

De Amerikaanse president Donald Trump brengt in november een bezoek aan Argentinië en Colombia, dit werd bevestigd door het Witte Huis.

Amerikaanse president Donald Trump zal deelnemen aan de G20-top in november in Buenos Aires, Argentinië, en zal ook reizen naar Colombia, waar hij een ontmoeting zal hebben met de Colombiaanse president Ivan Duque.

Trump gaat in de maand november eerst een bezoek brengen aan Frankrijk en Ierland. Op het einde van de maand trekt Trump naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires voor de bijeenkomst van de G20. Hij brengt dan ook een bezoek aan Colombia om met Ivan Duque te praten over onder meer veiligheidskwesties en illegale drugshandel.

De recordgroei van de cocaïneproductie in Colombia zal besproken worden tussen de beide landen. In juni noemde het Witte Huis de toename van de cocateelt en de productie van pure cocaïne in Colombia “onaanvaardbaar” en eiste van de Colombiaanse regering dat ze meer zou moeten doen om deze stijging een halt toe te roepen. De nieuwe Colombiaanse president gaf in zijn verkiezingscampagne aan dat hij de drugshandel harder wilde aanpakken. Daarnaast zal waarschijnlijk ook de implementatie van het vredesakkoord dat in november 2016 is bereikt met guerrillabeweging FARC besproken worden. Een andere belangrijke kwestie die de president van de Verenigde Staten waarschijnlijk zal bespreken is de crisis in Venezuela, aangezien Colombia de grootste ontvanger is van Venezolaanse immigranten die hun land ontvluchten.

De Amerikaanse president had in april dit jaar zijn reis naar Zuid-Amerika waaronder naar Colombia afgezegd vanwege de gebeurtenissen in Syrië. Trump bleef in de Verenigde Staten om zich bezig te houden met de reactie van de VS op de aanval met chemische wapens in Douma, Syrië.