Draagvlak van president Ivan Duque daalt naar 26%

Slechts een jaar en drie maanden na het aantreden als president van Colombia bereikte het draagvlak van Ivan Duque 26% procent, zoals bleek uit de Gallup Poll van Invamer.

De opiniepeiling, die tussen 25 oktober en 4 november is gehouden – voordat werd onthuld dat acht kinderen zijn omgekomen bij een bomaanslag in Caqueta en voordat het debat over een motie van afkeuring tegen de vertrekkende minister van Defensie Guillermo Botero plaatsvond – toont aan dat Duque steeds minder populair wordt.

Volgens Gallup, steeg de impopulariteit van Duque naar 69% twee weken voor een nationale staking. Zijn draagvlak is sinds zijn ambtsperiode nog nooit boven de 50% geweest. Zijn populariteit daalde van 47% naar 29% in december 2018. In februari wist hij zijn imago weer op te poetsen naar 42%, maar bleef geleidelijk afzakken naar 29% (juni 2019) tot de laagste score in zijn carrière van 26%.

Uit het onderzoek bleek ook dat 83% van de ondervraagden denkt dat het land erger wordt in termen van corruptie. Evenzo vindt 77% de economische situatie negatief; 88% vindt de werkloosheid hoog; 85% wijst op de hoge kosten van levensonderhoud en 85% maakt zich zorgen over de onveiligheid.

Bron :
Foto:eluniversal