Dreiging voedseltekorten in Bogotá door blokkade voedselvoorzieningen

Corabastos, een levensmiddelenmarkt in het westen van Bogotá, meldt dat de voedselvoorziening is aangetast. De demonstranten staan, te midden van de blokkades, de doorvoer van landbouwproducenten niet toe om hun producten naar het grootste voedselcentrum in de hoofdstad van het land te brengen.

De levensmiddelen komen niet aan in de hoeveelheid die nodig is om aan de grote vraag te voldoen en als gevolg daarvan stijgen de prijzen van de producten aanzienlijk.

“Donderdagen zijn zeer belangrijk voor de groothandelcentrale. Op een dag vóór de protesten kwam gemiddeld 10.500 ton voedsel aan; nu komt 5.307 ton aan, wat 49% minder aanvoer betekent, wat de situatie nog zou verergeren als de wegen waarlangs het voedsel binnenkomt niet worden vrijgemaakt”, meldt de algemeen directeur van Corabastos, Mauricio Parra.

Hij legde uit dat de vraag en het aanbod wat er op dit moment is de producten omhoog doet gaan en dat de schuld hiervoor bij de staking ligt en niet bij de handelaren van Corabastos. Hij zei dat de blokkade, die de binnenkomst van levensmiddelen heeft verhinderd, de handelskwestie verder zal beïnvloeden, maar ook een voedseltekort zal creëren .

Hij deed een beroep op de organisatoren van de nationale staking om de voertuigen die levensmiddelen vervoeren de gelegenheid te geven het centrale bevoorradingscentrum te bereiken, omdat zij op die manier de producten in ontvangst kunnen nemen en deze op de tafel van de consumerende gezinnen kunnen leggen.

Bron :
Foto:Semana