Drie btw-vrije dagen voor 2022 bekend gemaakt

Het Colombiaanse ministerie van Financiën heeft de data bekend gemaakt waarop in 2022 de drie dagen zonder btw in het land zal plaatsvinden . Lees meer in Persoonlijke Financiën .

Via een conceptdecreet onthulde het ministerie de dagen waarop burgers een voordeel zullen hebben om verschillende goederen en producten te kopen door er geen btw over hoeven te betalen.

Dagen geleden had president Iván Duque bevestigd dat de eerste van de dagen zonder btw op 11 maart zal plaatsvinden .

Maar nu heeft het ministerie van Financiën de kaarten van de andere twee dagen blootgelegd: de tweede vindt plaats op 17 juni, halverwege het jaar wanneer werkgevers de eerste premie van het jaar betalen.

Deze keuze komt tegemoet aan de oproep van de Nationale Federatie van Handelaars (Fenalco), die de regering had gevraagd om een dag in de zesde maand van het jaar te houden.

Tenslotte vindt op 2 december de derde dag zonder btw plaats, zodat burgers verlichting hebben bij het kopen van cadeaus voor Kerstmis en Nieuwjaar.

Op de dagen zonder btw kunnen kleding, consumentenelektronica, sportartikelen, speelgoed, spelletjes, schoolbenodigdheden en sommige landbouwgoederen en -benodigdheden met korting worden gekocht.

Bron :
Foto:elespectador.com