Drie dagen zonder BTW om economie leven in te blazen

In Colombia is het vandaag de eerste dag van de drie BTW vrije dagen, die president Ivan Duque heeft ingevoerd. Colombianen mogen online of in de winkels producten kopen zonder BTW te betalen.

Het besluit maakt deel uit van een pakket maatregelen dat president Duque heeft ingevoerd om de economie van het land vanaf de tweede helft van het jaar nieuw leven in te blazen.

“De drie dagen zonder BTW zijn gepland op 19 juni, 3 juli en 19 juli. Het doel is om de aankoop van goederen via elektronische weg te doen of persoonlijk, uiteraard met alle gezondheidsprotocollen en controles,” zei Ivan Duque bij de aankondiging van de BTW vrije dagen.

Sommige steden juichten de oproep toe, terwijl andere, zoals Bogotá en Barranquilla, besloten om de maatregelen niet te versoepelen, om het risico van een massale covid-19 besmetting te vermijden.

“De dag zonder BTW en Vaderdag zijn dubbele risico’s van de toename van drukte en besmetting. Beter online kopen dan zelf naar de winkels te gaan,” zei de burgemeester van Bogotá, Claudia Lopez, op Twitter.

Bron :
Foto:eltiempo.com