Drie doden bij aardverschuiving in Antioquia

Een aardverschuiving die na hevige regenval plaatsvond op de snelweg Uramita – Dabeiba in het departement Antioquia heeft het leven van drie mensen gekost.

Het incident werd zaterdag bij zonsopgang gemeld langs een weg die de gemeenten Dabeiba en Uramita in de provincie Antioquia met elkaar verbind. De aardverschuiving begroef huizen en voertuigen en vernielde een deel van een snelweg.

Drie mensen kwamen om bij de aardverschuiving volgens het Colombiaanse orgaan voor rampenbestrijding en crisisbeheersing (UNGRD) en 16 werden vermist. Honderden mensen werden per helikopter geëvacueerd. Uit laatste berichtgeving hebben de autoriteiten bevestigd dat ze acht mensen in leven hebben gevonden die als vermist waren opgegeven. Hulpinstanties zijn nog steeds op zoek naar vermisten.

President Ivan Duque heeft zondag een bezoek gebracht aan gebieden die zijn getroffen door aardverschuivingen als gevolg van de stortregens. “We gaan een aantal van de plaatsen bezoeken die door het winterweer zijn getroffen en mobiliseren hulp die we zo snel mogelijk moeten sturen,” zei Duque voordat we op weg ging naar de noodgebieden. “We moeten als land samenwerken om deze situatie aan te pakken en voorzorgsmaatregelen te nemen,” voegde hij eraan toe.

Volgens de weersvoorspellingen zullen er in de komende 30 dagen zware regens in heel Colombia voorkomen, zei Duque, deels als gevolg van het weersfenomeen dat bekend staat als La Niña, terwijl het noorden van het land zal worden getroffen door het Caribische storm- en orkaanseizoen.

Bron :
Foto:Gobernación de Antioquia @GobAntioquia Twitter