Drie mannen vermoord in departement Huila

Dinsdagavond zijn in de gemeente Algeciras in het departement Huila drie mannen vermoord, waaronder een 17-jarige.

Gewapende mannen drongen rond 21 uur een boerderij binnen in het dorp El Quebradón, in het zuiden van de gemeente Algeciras, waar ze een man, de zoon van de man (25) en een knecht, slechts 17 jaar oud, vermoorden.

De boerderij werd enkele dagen geleden overgedragen aan de vermoorde man, omdat de eigenaar door geweld in het gebied was verdreven waarbij ook verschillende mensen zijn omgekomen. De zoon van de eigenaar van de boerderij stelde op RCN Radio aan de kaak dat het leger al enkele dagen in het gebied is en dat er toch nog steeds gevallen van onveiligheid voorkomen.

In de gemeente Algeciras blijven angst en onveiligheid bestaan bij deze bevolking, die aan de grens met het departement Caquetá ligt. Er zijn herhaaldelijk moorden gepleegd op oud-strijders, leiders en boeren.

De autoriteiten wijzen de vinger naar dissidenten van de FARC, die actief zijn in dit gebied. In de dagen voor dit bloedbad werd in deze regio een van de vertrouwde mannen van El Paisa gevangen genomen. Hernán Darío Velásquez Saldarriaga, alias “El Paisa”, behoort vandaag de dag tot de dissidenten van de FARC. El Paisa verscheen in augustus 2019 op een video waar voormalige FARC-commandanten Iván Márquez en Jesús Santrich aankondigden het vredesakkoord van 2016 te verwerpen en hun wapens weer op te pakken

Bron :
Foto:elespectador.com