Drie stadsdelen in Bogotá weer in quarantaine

Vandaag zijn drie stadsdelen van de hoofdstad Bogotá in strikte quarantaine om de tweede golf van het coronavirus, die de stad teistert, in te dammen.

Het kantoor van de burgemeester kondigde zondag aan dat de drie stadsdelen voor twee weken in strikte quarantaine moeten gaan om het hoge aantal van coronabesmettingen in te perken. Het isolement geldt voor zo’n 2,7 miljoen uit de stadsdelen Usaquén, Engativá en Suba.

Deze stadsdelen hebben het hoogste besmettingsniveau en de hoogste besmettingssnelheid. Zondag registreerde Suba 4.360 actieve gevallen; Engativá, 3.139, en Usaquén, 2.241. Het kantoor van de burgemeester lichtte toe dat Usaquén, Engativá en Suba 27,62% van de actieve gevallen van covid-19 in de stad concentreren. Daar komt ook nog bij dat veel klinieken, ziekenhuizen en IC’s een bezetting van 100 procent rapporteren.

Vorig jaar tijdens de eerste coronagolf werden Usaquén, Engativá en Suba ook al in quarantaine gezet. Deze stadsdelen waren onderdeel van een roulatiesysteem waarbij de stad om de beurt gedeeltelijk in een periode van twee week in quarantaine ging.

Bron :
Foto:marca.com