Duque mogelijk volgende week in gesprek met Trump

De Colombiaanse regering heeft aangekondigd dat er een mogelijkheid bestaat dat president Ivan Duque volgende week in het kader van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York een ontmoeting heeft met Donald Trump.

Vicekanselier Adriana Mejía gaf aan dat de ontmoeting tussen Duque en Trump “een waarschijnlijkheid” is, maar verduidelijkte dat het een kwestie is die nog niet is bevestigd in de agenda van de president van de Verenigde Staten.

“De mogelijkheid bestaat, hoewel niet bevestigd is. Er zullen een groot aantal ministers aanwezig zijn. Minister van Buitenlandse Zaken Carlos Holmes Trujillo, minister van Milieu Ricardo Lozano, minister van Volksgezondheid Juan Pablo Uribe, en ook andere afgevaardigden zijn aanwezig, omdat de agenda zeer breed is,” aldus Mejía.

Als de bilaterale bijeenkomst wordt bevestigd, zullen de twee presidenten kwesties bespreken zoals de politieke en sociale crisis die Venezuela doormaakt, de humanitaire noodtoestand voor migranten uit het buurland, de strijd tegen de drugshandel, met een speciaal aspect in de uitroeiingsprogramma’s van illegale gewassen, en de versterking van de handelsbetrekkingen tussen Colombia en de Verenigde Staten.