Duque: Terugkeer Colombiaans voetbal niet haalbaar

President Ivan Duque heeft het idee om de Colombiaanse voetbalcompetitie zonder publiek opnieuw op te starten verworpen. Hij zegt dat dit de gezondheid van spelers en personeel in gevaar zou brengen.

“Leg me uit hoe men een competitie kan garanderen met meer dan 20 teams en niet één speler heeft het coronavirus?” zei Duque in een radio-interview met de zender La FM.

“Leg me uit hoe men garandeert dat naast de spelers en het begeleidingsteam ook het hele ondersteunend personeel, de fysiotherapeuten, de kitmanagers, het vervoerspersoneel, geen van hen het coronavirus heeft. Het is erg moeilijk.”

Colombia is sinds 25 maart in quarantaine om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te houden. Maandag maakte de president bekend dat de lockdown met twee weken zal worden verlengd, maar dat de bouw- en productiesector onder strenge voorwaarden weer mag starten.

Door het open stellen van sectoren, laaide de discussie op of de voetbalcompetitie ook niet onder strikte regels hervat kon worden. Duque sprak in het interview duidelijke taal en zei dat het niet haalbaar is. 

Bron :
foto:Caracol