Een van de laatste witte neushoorns bevindt zich in Colombia

Er zijn slechts drie witte neushoorns in de wereld. Er waren er vier, maar Nola overleed afgelopen zondag, 41 jaar oud, in de dierentuin van San Diego, Californië (Verenigde Staten), waardoor het aantal werd teruggebracht tot slechts drie dieren.

Echter, volgens de verzorgers van het themapark Hacienda Nápoles, onder leiding van directeur Oscar Jairo Orozco, is Vera een 45-jarige witte neushoorn en zou de vierde van dit soort zijn die op ons aarde leeft.

De witte neushoorn kwam vijf jaar geleden naar het park vanuit de Santa Fe dierentuin in Medellín, waar het meer dan 20 jaar verbleef. In eerste instantie werd de witte neushoorn overgenomen van de dierentuin in San Diego in Californië door maffiabaas Jorge Ochoa, waar het een verblijf kreeg op zijn Hacienda La Veracruz. De witte neushoorn heeft daarom ook de naam ‘Vera’ gekregen. Vanuit La Veracruz is zij verhuisd naar Santa Fe.

Deze dieren hebben een reproductieve leeftijd van 50 jaar, zodat Vera nog slechts vijf jaar kan mee doen aan het fokprogramma. “We hebben geprobeerd om een ​​mannetje te krijgen, maar het enige voorstel dat we kregen was een embryo transfer wat te duur is en succes geen garantie is,” zei Orozco.

Orozco benadrukte dat het goedkoper is om een ​​paar jonge neushoorns te brengen.

Vera is in goede gezondheid en is volgens de directeur de vierde witte neushoorn op onze aarde.