Eerste besmetting coronavirus in Colombia

Het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft het eerste geval van het coronavirus in Colombia bevestigd na het testen van een 19-jarige patiënt.

De persoon, die onlangs uit Milaan, Italië, was teruggevlogen, vertoonde symptomen en werd door het Nationaal Gezondheidsinstituut onderzocht en positief getest op het coronavirus. In een openbare verklaring kondigde het ministerie aan dat het gaat om een 19-jarige vrouw in Bogotá.

Volgens Fernando Ruiz Gómez, minister van Volksgezondheid, was het voorspelbaar vanwege de gevallen die zijn geregistreerd in verschillende landen in de regio, waaronder Ecuador, Chili, Peru, Argentinië en Brazilië.

In een gezondheidsbulletin dat vandaag door het Ministerie van Volksgezondheid is uitgegeven, staat dat het land “zich sinds acht weken voorbereidt op de komst van het nieuwe coronavirus” en zelfhulpcampagnes voor burgers heeft ontwikkeld op basis van handen wassen, wat de meest effectieve manier is om de verspreiding van het griepachtige virus van mens tot mens te voorkomen.

Het Nationaal Gezondheidsinstituut heeft de afgelopen weken ook melding gemaakt van vele tests van verdachte gevallen, die tot nu toe allemaal negatief waren. Met een bevestigd geval werd de “voorbereidingsfase” nu beëindigd, zei het ministerie van Volksgezondheid, en gaat het nu over tot de “inperkingsfase”, hoewel het nog geen details heeft gegeven over wat dit inhoudt.

Bron :
Foto:larazon.co