Eerste Colombiaanse arts overleden aan coronavirus

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het overlijden van een arts aan het Universitair Ziekenhuis Colombia bevestigd. Dit is het eerste bekende geval van een arts die sterft aan COVID-19 in Colombia.

“We betreuren de dood van een spoedarts van het Universitair Ziekenhuis Colombia door COVID-19. Zijn nagedachtenis zal met enorme dankbaarheid voortleven in alle levens die hij in de loop van zijn carrière heeft helpen redden. Onze solidariteit met zijn familie en geliefden op dit moment”, publiceerde het Ministerie van Volksgezondheid zaterdagochtend op zijn Twitter-account.

De 33-jarige spoedarts had tien dagen lang gevochten tegen het virus in zijn lichaam, waarvan hij ook meerdere patiënten had proberen te redden. De arts vertoonde symptomen van coronavirus met een ernstige longontsteking en verbleef al een week op de intensive care. De jonge spoedarts had geen gezondheidsklachten, behalve een te snel werkende schildklier.

Er is geen zekerheid over het epidemiologische verband en is het nog niet mogelijk om te bevestigen of de coronavirusinfectie midden op de werkdag of via contacten buiten de kliniek is opgetreden.

Bron :
Foto:elespectador