Eerste lichaam van de 11 mijnwerkers die vastzaten in goudmijn geborgen

Het Nationaal Agentschap voor de Mijnbouw (ANM) heeft aangekondigd het eerste lichaam van de 11 mijnwerkers die vastzaten in een goudmijn in de gemeente Neira in het departement Caldas, is gevonden.

Javier García Granados van het ANM legde uit dat het reddingsteam in de mijningang het eerste lichaam van een van de mijnwerkers had gevonden die sinds 26 maart opgesloten zaten. Het lichaam werd gevonden in het noordelijke deel van het zinkgat waar aanvankelijk werkmateriaal zoals een wiel, een kruiwagen en een stang werden gevonden.

“Door eerst het water weg te pompen konden ze met een graafmachine het zinkgat bereiken. Bij het blootleggen van de mijn vonden ze het lichaam van de mijnwerker”, aldus Granados.

Het reddingsteam zal zijn werk voortzetten om ook de andere lichamen te bergen. “We blijven resoluut samenwerken met het hele team van ANM, brandweerlieden, civiele bescherming, het lokaal orgaan voor rampenbestrijding en crisisbeheersing, met de steun van de gouvernementen Caldas en Risaralda en de burgemeesters van Neira en Quinchía, als wel mijnwerkers uit deze regio, op zoek naar de andere 10 mijnwerkers”, aldus ANM.

De tragedie van de 11 mijnwerkers vond plaats in het dorp El Bosque van de gemeente Neira, waar de mijn werd overspoeld met het water van de zijrivier, waardoor de mijn instortte en zij werden opgesloten.

Het Instituut voor Forensische Geneeskunde had al DNA-monsters genomen van de families van de 11 mijnwerkers, zodat ze zo snel mogelijk de lichamen kunnen identificeren.

Bron :
Foto:elespectador.com