Eerste prik met coronavaccin in Colombia gezet

Verónica Machado, hoofdverpleegster in het universitair ziekenhuis van Sincelejo, is als eerste in Colombia ingeënt met het coronavaccin

Sincelejo is de eerste stad in het land die met de vaccinatie tegen COVID-19 is begonnen. Veronica Machado werd de eerste Colombiaanse die het Pfizer-vaccin kreeg.

Machado, die hoofdverpleegster is van de afdeling intensieve care van het universitair ziekenhuis van Sincelejo, ontving het vaccin in aanwezigheid van president Iván Duque, vice-president Marta Lucía Ramírez en minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz, die applaudisseerde toen zij de dosis kreeg toegediend.

De eerste fase van het nationale vaccinatieplan is vandaag begonnen in Sincelejo en Montería en begint morgen in Bogotá, Medellín, Cali, Barranquilla, Bucaramanga, Cartagena en Cundinamarca. Deze eerste fase is bedoeld voor gezondheidspersoneel dat de pandemie in de frontlinie moet bestrijden en voor mensen ouder dan 80 jaar.

Volgens de prognose van de regering zullen er tegen eind februari 1.961.366 mensen gevaccineerd zijn (die de eerste dosis hebben) met de 1,6 miljoen doses die in de komende drie weken zullen aankomen: 192.000 doses van Sinovac, 217.000 van Pfizer (117.000 via Covax) en 750.000 van AstraZeneca (via Covax). In maart komen er nog eens 2.308.000 doses bij van Sinovac, nog eens 1.750.000 van AstraZeneca (via Covax) en 500.000 van Pfizer.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co