Eerste proefvlucht om nationaal luchtverkeer te hervatten is op 21 juli

President Iván Duque heeft aangekondigd dat aanstaande dinsdag 21 juli de eerste proefvlucht zal starten voor de reactivering van binnenlandse vluchten. Volgens Duque zullen de maatregelen op die dag worden herzien om eventuele problemen te voorkomen.

Tijdens het programma ‘Prevención y acción’ kondigde president Ivan Duque aan dat op dinsdag 21 juli de eerste proefvlucht in Colombia zal opstijgen tussen Bucaramanga en Cúcuta. “We zullen alle afstanden evalueren en kijken naar de beste werkwijzen”, aldus Duque.

De president legde uit dat deze vlucht alle veiligheidsprotocollen zal hebben die door het Ministerie van Volksgezondheid wordt vereist en dat de regering, zodra deze proefvlucht is uitgevoerd, andere vliegroutes voor het Colombiaanse grondgebied zal toestaan.

Binnenlandse vluchten en intergemeentelijk vervoer zijn sinds 24 maart geschorst, met uitzondering van medische missies. Sinds die dag bevindt Colombia ook in een lockdown en heeft het land de afgelopen maanden met versoepelende maatregelen geprobeerd de economische sectoren te heropenen. Internationale vluchten worden op 1 september opnieuw geactiveerd.

Vanaf het presidentieel paleis Casa de Nariño werd bevestigd dat de route zal worden geëxploiteerd door de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij EasyFly, onder strikte veiligheidsregels om besmetting te voorkomen.

Bron :
Foto:EasyFly Vuelos Twitter