Eerste vrouwelijke burgemeester van Bogotá belooft racisme, klassenonderscheid en vreemdelingenhaat te bestrijden

Colombia’s hoofdstad eerste vrouwelijke burgemeester belooft om “racisme, klassenonderscheid en vreemdelingenhaat” te bestrijden.

De eerste gekozen lesbische burgemeester van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá is in het nieuwe jaar in functie getreden.

Claudia López, een voormalige senator, werd op 27 oktober verkozen met iets meer dan 35 procent van de stemmen. López, komend van de linkse politieke partij de Groene Alliantie, is ook de eerste vrouw die tot burgemeester van Bogotá werd verkozen.

“Ik beloof dat ik uw vertrouwen zal honoreren en alles zal doen om ervoor te zorgen dat ons Bogotá in de komende vier jaar een meer zorgzame, inclusieve en duurzame stad en regio zal zijn”, berichtte López op Twitter. “Welkom in de 21e eeuw!”

López, 49 jaar, werd in 2014 verkozen tot de Colombiaanse Senaat. Later werd ze kandidaat om de toenmalige president Juan Manuel Santos op te volgen, die zijn functie in 2018 verliet.

López trouwde vorige maand met de Colombiaanse senator Angélica Lozano, een biseksuele vrouw die in 2018 de eerste openlijk gekozen LGBTQ persoon in de senaat van het land werd. López was nog niet uit de kast toen ze in de Senaat werd gekozen.

Bron :
Foto:ClaudiaLopez Twitter