Egan Bernal maakt comeback in de Ronde van Denemarken

Ineos maakte officieel het nieuws bekend waar velen op zaten te wachten, Egan Bernal keert officieel terug in de wielercompetitie. Hij zal dat doen vanaf deze dinsdag in de Ronde van Denemarken, in wat zijn eerste wedstrijd van het jaar zal zijn, na het tragische ongeval dat hem bijna het leven kostte op de wegen van Cundinamarca in het begin van 2022.

Dit wordt ook de eerste wedstrijd voor de Colombiaanse renner in meer dan elf maanden, na zijn deelname aan de Vuelta a España 2021, waarmee hij op 5 september zijn seizoen 2021 afsloot.

“Ik kan iedereen die er voor me is geweest niet genoeg bedanken. Die steun is van onschatbare waarde geweest om me elke dag te motiveren hard te werken om weer mee te doen. Aan jullie allemaal, een oprecht dank je wel,” vertelde Egan op de officiële website van de Britse wielerploeg.

Ineos assistent-manager Rod Ellingworth zei: “Als je bedenkt waar Egan acht maanden geleden nog was, is het ongelofelijk hoeveel vooruitgang hij heeft geboekt. Hij heeft de wereld de ware kracht van zijn karakter getoond en opmerkelijke moed getoond om zichzelf weer raceklaar te maken. We zijn nog steeds op reis met Egan, maar om aan te treden in de Ronde van Denemarken is een belangrijke en moeilijke mijlpaal om te bereiken”.

“Egan’s langdurige herstel heeft ons medische en fysieke ondersteuningsprogramma geleid en blijft dat doen: onze doelen zijn altijd gericht geweest op prestaties, niet op racen, en de hele INEOS Grenadiers-familie is trots en verheugd dat Egan dankzij zijn vastberadenheid en inzet kan terugkeren naar de raceomgeving waar hij al zo lang naar hunkerde,” zei hij.

De teamgenoten die Egan Bernal zullen vergezellen bij zijn terugkeer naar de officiële competitie na zijn tragische ongeval acht maanden geleden, zijn nog niet bekend gemaakt.

Bron :
Foto:INEOSGrenadiers