Egan Bernal mag van zijn burgemeester weer buiten trainen

De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal mag ondanks de lockdown in Colombia toch de straat op om te trainen. De burgemeester van zijn woonplaats Zipaquirá heeft hem toestemming gegeven om in de ochtenduren op de openbare weg te trainen.

Hoewel Colombia in quarantaine zit vanwege het coronavirus, mag de winnaar van de Tour de France van 2019 zijn training in de buitenlucht hervatten. Egan Bernal en alle andere professionele renners uit de stad kregen een gunstmaatregel van hun burgemeester. Samen met andere professionele wielrenners mogen ze trainen tussen 5u en 8u in de ochtend. Ze moeten wel binnen de stadsgrenzen blijven. 

De 23-jarige wielrenner keerde half maart vanuit Europa terug naar Colombia en hield sindsdien thuis op de rollenbank zijn conditie op peil. In Colombia de laatste weken strikte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De lockdown is vorige week nog tot minstens 11 mei verlengd. Een probleem natuurlijk voor wielrenners als Egan Bernal, maar ook voor de andere grote wielrenners zoals Nairo Quintana, Sergio Higuita en Rigoberto Uran. Helaas moeten laatstgenoemden wel binnen blijven van hun gemeentelijke besturen. Zij proberen de conditie te onderhouden op fietsrollen.

Bron :
Foto:Team Ineos