Egan Bernal slaat dubbelslag in de Giro d’Italia

Wielrenner Egan Bernal heeft de negende etappe in de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Colombiaan van INEOS Grenadiers wist in de slotkilometer de twee koplopers Geoffrey Bouchard en Koen Bouwman te passeren en kwam na 158 kilometer tussen Castel di Sangro en Campo Felice over de streep.

De negende etappe was voor de wielrenners een loodzware bergetappe van slechts 158 kilometer, met 3.500 hoogtemeters en een slotklim waarvan de laatste 1,6 kilometer over grindwegen ging. Op het grind leek Bernal zich probleemloos te kunnen manoeuvreren en rekende Bouwman en de Fransman Geoffrey Bouchard, die beiden waren overgebleven van een vroege vlucht, kort voor de finish in en soleerde naar de winst. Giulio Ciccone eindigde op zeven seconden als tweede, voor Aleksandr Vlasov.

Door zijn winst op de negende etappe staat Bernal nu bovenaan in het algemeen klassement met vijftien seconden voorsprong op de Belg Remco Evenepoel, die nu tweede staat. De Rus Aleksandr  Vlasov is op 21 seconden de nieuwe nummer drie gevolgd door Giulio Ciccone en Attila Valter.

Bron :
Foto:elespectador.com