Egan Bernal stijgt op de wereldranglijst

Ondanks het feit dat Egan Bernal niet actief is, blijft de Colombiaan uitblinken op professioneel niveau.

Het wielrennen staat stil, maar de wereldranglijst van de UCI (Internationale Wielerunie) wordt nog steeds bijgewerkt volgens de laatste resultaten van de wereldtournee aan het begin van 2020. Om deze reden heeft de Colombiaanse Egan Bernal in de laatste update één positie beklommen.

De in Zipaquirá geboren wielrenner staat nu op de derde plaats in het algemene individuele klassement met 2639,8 punten en verslaat een grote tegenstander als de Franse Julian Alaphilippe van het Deceuninck – Quick Step team, die wegkwam met 2358,9 punten.

Bernal wordt alleen verslagen door Primoz Roglic (3.764) en Jakob Fuglsang (2.852.5). Het belangrijkste doel van Bernal is om de eerste positie te bereiken en de Tour de France-titel te verdedigen, waarvan nog niet precies bekend is wanneer deze zal worden gespeeld.

In 2020 reed Egan de nationale wielerkampioenschappen en de Tour Colombia, waar hij vierde werd achter Sergio Higuita, die eindigde als de kampioen van de competitie.

Op dit moment is Bernal thuis in Colombia in quarantaine. Het is lastig voor de Colombiaan om een goede fysieke conditie te behouden, aangezien de techniek op de fiets niet goed kan worden geoefend, omdat hij niet de weg op kan vanwege besmettingsgevaar.

Bron :
Foto:eganbernal Twitter