Egan Bernal virtueel winnaar Tour de France

Zonder ongelukken op de Champs-Élysées wordt Egan Bernal zondag de eerste Colombiaanse winnaar van de Tour de France.

Vincenzo Nibali heeft de voorlaatste rit in de Tour gewonnen. Hij haalde het in een ingekorte etappe vanwege het slechte weer in Val Thorens na een solo. Gele truidrager Egan Bernal werd niet bestookt en wint zonder ongelukken morgen zijn eerste Tour de France.

Op de ingekorte bergrit naar Val Thorens kwam de Colombiaanse gele trui niet meer in gevaar. Geraint Thomas en Steven Kruijswijk schuiven een plekje op na een (kleine) inzinking van Julian Alaphilippe.

Hand in hand rollen ze richting de streep in Val Thorens. Egan Bernal, de man die deze Tour de France gaat winnen, en Geraint Thomas, titelverdediger en de nummer 2. Vol blijdschap gaat de 22-jarige toptalent de streep over. Bernal zal morgen geschiedenis maken door als eerste Colombiaan een Tour de France te winnen.

,,Je kunt dromen van het geel, jezelf proberen te voorstellen hoe het is om het geel te dragen, maar je kunt het pas geloven als het lukt”, zegt Bernal zelf. ,,Want diep van binnen weet je hoe ongelooflijk moeilijk het die trui te krijgen. Dus het antwoord is nee. Ik had mij niet kunnen voorstellen dat het al zou lukken op 22-jarige leeftijd.” Maar zondag, in Parijs, is het zover. ,,Ongelooflijk. Echt. Ik kan het niet geloven. Het besef moet nog indalen.”

Morgen rijdt het peloton van Rambouillet naar Parijs, waar traditioneel de Tour de France eindigt met een massasprint op de Champs-Élysées. Zonder ongelukken in de slotetappe zal morgenavond Egan Bernal gehuldigd worden als winnaar van de Tour de France .

Foto:elespectador